Inte som jag tänkt mig

Dagens planer som jag hade tänkt att vi skulle göra blev inte riktigt av.
Planerna var i alla fall att vi först och främst skulle gå ner till Soc kontoret och klaga, men det gjorde jag först och främst när vi gick ut idag.
Sedan skulle vi även ha åkt och handlat, meen vi fastnade dock förlänge hemma hos min mamma. Så det blev liksom inte som jag hade tänkt. Så det får bli det första vi gör imorgon då vi ätit frukost så att jag har det gjort. Därefter ska jag åka förbi Linda och hämta min sprit jag lämnade kvar där då vi var ute förra helgen, med tanke på att den kommer behövas imorgon. Varför imorgon? Joo, det är ju NYÅR för er som kanske glömt det!
Och det ska firas in tillsammans med Sandra inne i stan. Det ska bli as kul faktiskt, ser faktiskt fram emot det. MEN som sagt så har jag inga pengar och är fattigare än vanligt så vi får se hur det blir med utgången.
Visst så kommer vi in gratis och kommer förhinka här hemma hos mig imorgon på eftermiddagen- kvällen tills att vi fortsätter in emot stan, men endå. Vi får se hur det blir med den saken.

Melvin ska (om jag går ut) vara med sin mormor och mysa tillsammans med henne. Jag är evigt tacksam att jag har henne och Malin som ställer upp som barnvakt då och då. Inte bara för att jag ska kunna gå ut och festa, utan för att jag ska få egentid tillsammans med mina vänner. Med tanke på att jag är ensamstående så blir det ganska påfrestande att inte få avlastning som man vanligtvis får om man är två förälder.
Så vi blir två singelmammor ute på stan imorgon som kommer försöka flörta lite (läs: mycket!) och vem vet, kanske våra prinsar står där ute i vimmlet?!


Gnälligare unge får man leta efter!

Den lilla skrikiga ungen har precis somnat och det känns vääldigt skönt. För den senaste timmarna har han gnällt, skrikit och varit allmänt kinkig. Så det är skönt att få lite lugn och ro nu om ni förstår.

Pulkapromenaden gick bra idag och Melvin somnade då vi var ute och gick. Stackaren var helt slut. Så jag fick göra det bästa med att bädda ner honom i sittpulkan, men det gick så bra. Han sov inte så länge, kanske bara i 20 minuter men det var bättre än inget.
Sedan fick det bli bussen hem på grund av att det snöade och ville inte Melvin skulle bli kall.

Sedan har vi bara varit hemma och tagit det lugnt. Malin kom hit och var här en stund och sedan hände en olycka och hon stack.
Därefter har vi bara varit hemma och tagit det lugnt och lekt då lillskiten varit på hyfsat humör det vill säga.

Om ett tag ska även jag ta och lägga mig. Jag känner att jag behöver en tidig kväll och den kvällen får bli idag. För jag vet att nyår inte kommer bli en varken lugn eller tidig kväll. Så det är lika bra att samla kraft redan nu.

Jaha, då vaknade Grinungen nyss och ligger och skriker.. VA FAN HÄNDER?!



Pulkapromenad

Dagen var full proppad med ärenden så jag satt inte alls vid datorn igår, eller joo en liten stund på kvällen innan jag skulle krypa ner i SÄNGEN. Men jag hade tyvärr ingen ork att uppdatera då. Och så kan de bli ibland.

Gårdagen bestod i alla fall av att jag och min mammas vän åkte iväg till JYSK och hämtade mitt soffbord, tv-bänken och sängen jag köpte i måndags. Jag passade även på att byta gardinstängerna som jag köpte som var för korta och även de gardiner som var för mörka till ett par ljusare (som dock var i helt fel färg jäntemot väggen så det blir att byta dom IGEN. Suck..
Sedan blev det att åka iväg en snabbsväng till mamma och hälsa på henne innan vi drog iväg till COOP och handlade. Fick tyvärr inte med mig allt, så det får bli en sväng förbi LIDL idag och handla de resterande.
Då vi senare kom hem så blev det att ge Melvin middag direkt och sedan sätta igång med att montera ihop tv-bänken (som inte var det lättaste!) och sedan fixa iordning sängen och därefter soffbordet. Så nu känns det lite mer som ett hem om man säger så. För jag har ju sovit i v- rummet fram tills igår då jag äntligen sov i min SÄNG jag köpte mig. Så bra som jag sov inatt har jag inte sovit på läänge. Jag älskar verkligen min säng!
Men jag har ett problem... När jag hade fått upp soffbordet och ställde det på plats så var soffbordet för långt för soffan med tanke på divanen. Så det får bli att införskaffa sig ett par nya soffor nu. Jag kommer vara pankare än någonsin sedan. Ursh. Men men, bara allt blir klart här snarast så kommer allt kännas mycket lättare och jag kan pusta ut på ett helt annat sätt.
Men i alla fall så skulle jag helst vilja ha skinsoffor med tanke på att Melvin kommer sitta i soffan och kladda då han blir äldre så det är lika bra att tänka långsiktigt än att köpa en tygsoffa som jag har nu och så blir den förstörd på sikt.

Men men, dagens planer är att jag ska ta en pulkapromenad tillsammans med Linda och barnen så klart och sedan ev ta en vända till LIDL som sagt och sedan slänga alla kartonger som vi fick på köpet då vi köpte mödlerna. Och senare på eftermiddagen kommer förhoppningsvis Malin hit och gör oss sällskap ett tag. Det kommer bli trevligt.

Nej nu ska vi ta och byta om och klä på oss andra vettiga kläder så att vi klarar av kylan där ute då vi promenerar. Ciao! ♥


Dagens fynd

Jag hittade en massor på rean idag till lägenheten, men jag fick dock inte med allt hem idag så det blir att åka tillbaka dit imorgon och hämta de resterande med bil och släpvagn. Så det ska bli spännande när allt kommer hem imorgon!
Det jag köpte var i alla fall gardiner till alla fönster, gardinstänger (en förmycket som blir att lämna tillbaka imorgon) och allt som tillhör dit, påslakan & kuddöverdrag, TV-bänk & soffbord (samma serie som köksbordet) och tillsist en SÄNG! Så jag ser faktiskt fram emot att åka och hämta det. Massor att fixa med imorgon.

Nu är det inte mycket som saknas till lägenheten. Mattor, växter och någon prynad här och där och sedan komplitera köksservicen. Så snart kommer det upp bilder på våran lya kan jag lova er!

Men nu blir det att kolla klart på Hollywood Fruar och sedan blir det sängen för min del. Är helt slut efter dagens handlande. ♥


Helgen

Att vara hemma och samla kraft i lördags blev inte riktigt som tänkt med tanke på att det blev en spontan utgång med Linda, Andreas och Robert. Jag ville komma på andra tankar och det gjorde jag verkligen. Tanken var att vi skulle egentligen åkt till MP, men eftersom det skulle enormt mycket folk dit så sket vi i det och gick till Terassen här i Kungsängen istället. Och där var det också grymt mycket folk. På tal om mycket folk, vi fick stå i den där fucking kön i 2 timmar! Kan ni tänka er, 2 TIMMAR!!! Men tack vare en snygg vakt så fick vi komma in före dom andra tillslut, vilket var väldigt skönt. Jag kände inte mina tår vid det tillfället och min blåsa höll på att skricka när som helst.

Då vi äntligen var inne så väntade Sandra och hennes kompis Denise därinne på oss som kom dit drygt 2 timmar tidigare än oss. Snacka om sjukt kul vi hade. Vi shotade, drack, dansade och snackade. En lyckad kväll blev det trotts den långa kön.
Fick även kontakt med den omtalade vakten och vi bytte ett par ord och snackade en del. En trevlig snubbe de där.

Gårdagen blev en ordagrant lugn dag med tanke på att huvudet inte var i sitt normala tillstånd efter lördagskvällen. Så det blev massor med mys med Melvin och en del lek.

Idag är det måndag och det innebär att jag ska åka iväg och handla massor på mellandagsrean till lägenheten. Skulle eventuellt åkt med mamma men hon ligger hemma och fryser så det blir att åka själv. Inte för att det stör mig, men lite sällskap skulle inte skada. Men men, det går snabbare om man åker själv också. Fast vi får se om jag lyckas dra med mig någon.
Innan vi drar iväg så ska vi äta lunch och mysa lite så att han klarar av att sitta i vagnen ett par timmar sedan.

Samlar kraft

Planerna för idag är inte stora alls, dö hemma i soffan/sängen och samla kraft för nästkommande vecka. För då är det mellandagsrea (som egentligen startar idag jag vet) så då blir det att kriga sig fram överallt och få tag i det man vill ha och behöver. Först och främst ska jag handla saker och ting til lägenheten som behövs och sedan kanske de blir lite onödiga saker som man kanske vill ha på sig till både mig och Melvin. Vem vet, kanske ska börja köpa födelsedagspresenter redan nu till honom då det är rea? Det kanske inte är en sådan dum idé. Blilligare desto bättre, med tanke på min ekonomi nu efter jul o allt. Visst att pengarna har rullat in på kontot, meen dom försvinner ju för fan lika snabbt som dom kommer in tyvärr. Men men.


Ifrån Julafton

Shit va seg man är idag. Det känns som om man varit ute hela natten och supit skallen av sig. Ursh! Men det beror nog på att jag fixade i stort sätt allt till julafton igår och ville att allt skulle vara så perfekt som möjligt. Det  var ju Melvins första jul och sedan första gången lilla jag stod för "julafton". Det brukar ju alltid vara min mamma som stått för julfirandet med både mat och allt som hör där till. Men eftersom vi firade julen här hemma hos mig och Melvin igår så var det en annorlunda jul och lite mer speciell, enligt mig själv. Visst vi hade ingen julgran men vi hade endå enormt mysigt utan en. Skulle sätta upp min lilla plastgran igår då Melvin låg och sov, men då jag hade plockat upp den och satt i ljusen och satte i kontakten så fungerade inte ljusen! Så det var bara att plocka bort allt igen, tyvärr. Lite synd för jag ville ha någon typ av julgran. Men men det får bli nästa år helt enkelt!

Vi började firandet med att kolla på Kalle Anka & hans vänner klockan 15:00 och sedan satte vi oss och käkade direkt, eftersom vi alla var svinhungriga. Och bara för att vi var så hungriga så vräkte vi i oss ordagrant. Det kändes som om våra magar skulle spricka då vi var klara. Ingen av oss orkade göra ett skit efter, vi satt i soffan och typ sov framför tv. Haha, men men.
När jag sedan ställde fram julgodiset orkade vi knappt äta något, så det blev en bit av varje i stort sätt som blev uppätna och det betyder att det finns massor av julgodis kvar. Men det kan jag spara till folk som kommer på besök och vill smacka.

Mamma och syster kom härifrån runt strax innan 22 och snacka om att jag trött då. Det kändes som om huvudet skulle svimma av trötthet. Trotts tröttheten envisades jag med att jag skulle kolla klart på filmen "Tomten är far till alla barnen" som gick på 4:an. Men då filmen var slut så blev det sängen dirket för mig och jag somnade direkt av utmattning.






Äntligen Julafton!

Allt är så gott som klart här hemma. Julskinkan griljerad, allt är undan plockat och både jag och Melvin är klara för att fira julafton. Han har till och med fått öppna en julklapp redan nu imorse och det gillade han verkligen. Snörena och pappret revs av och innehållet var gladerligen ett lyckat köp. Han gillade sina nya bilar som han fick. Min lilla plutts första julafton ♥

Strax inkommer mormor och moster hit och då börjar julfirandet på riktigt eller hur jag ska uttala mig. Så det är väl lika bra att sätta igång att skala potatisen och sätta den på plattan så att den är så gott som klar då dom kommer.

Jag hoppas ni alla får en riktigt härlig och mysig julafton nu. ♥





Min tillfälliga tomtefamilj


Dan före doppardagen

Dagen före doppardagen är det fortfarande och klockan är ganska mycket och jag ska snart krypa ner i sängen.

Jag har lyckats med att tvätta, städa och handla lite idag och det känns skönt! Imorgon blir det att griljera julskinkan eftersom jag aldrig hann med det idag tyvärr. Får göra det imorgon förmiddag helt enkelt innan familjen kommer hit vid 13- tiden och börjar julfirandet.

Ser verkligen fram emot morgon dagen, dels för att det är min första julafton som mamma! Härligt verkligen och det ska bli så mysigt. Sedan är det på grund av allt bakande och fixande som jag hållt på med att se familjen reaktioner då dom smakar på allt gott.

Men men, nog om det. Nu blir det sängen så att jag kan vakna upp och vara utvilad!


5 sorters julgodis

Äntligen är all julgodis klar. Det blev totalt 5 st olika sorter. Knäck, ischoklad, mozartkulor, snöbollar & wienernougat. Och allt snackar toppen dessutom. Jag älskar allt som hör till bakning, så det är inte så konstigt att jag har det yrke som jag har! Men det är som är mindre bra är ju att jag även ÄLSKAR sötsaker... Ursh, efter jul & nyår kommer jag i alla fall köra ett stenhårt program som jag har sagt till mig själv sen 1- 2 månader tillbaka - efter jul & nyår.

Imorgon blir det att griljera julskinka för första gången så vi håller tummarna på att det blir lika lyckat som det blev med godiset. Men hur svårt kan det egentligen vara? Eeh det får bli morgondagens projekt.


Närsynt?


Såhär kollar min lilla skit på tv. (Jaa, jag vet att han inte ska stå nära tv,
men han blir alltid sur och går tillbaka VARJE gång så jag har gett upp.)


Varför så dyrt med julgran?

För tillfället ligger Melvin i sin säng och skriker som om man håller på att göra honom illa, men så är ju inte fallet. Han ska sova den lilla plutten och det gör han nog strax.

Idag har vi spenderat dagen till massa ärenden. Dels så har jag bakat mozartkulor i förmiddags då prinsen låg och sov. Så nu är det två sorter kvar att baka sen är allt klart som jag velat göra. Får se om jag hinner båda ikväll eller om jag bara hinner med ena sorten idag.
Har även hunnit med att handla på Coop, tanken var att jag skulle köpa mig en julgran där MEN den kostade 350 spänn där?! Shit, snacka om mycket. Har sett på andra affärer att dom tar 140kr +. Så jag sket i att handla gran helt enkelt. Får ta mig en vända till Barkarby Handelsplats INNAN jul och handla en gran om jag hinner dvs..

Efter att Melvin fick sin middag nu ikväll så passade jag på att laga lite käk till honom som jag kan frysa in. Det fick bli korvstråganoff med ris, hela 7 burkar fulla! Yeey, får se om jag lagar mer käk lite senare eller om det också får bli imorgon.
Jag ska i alla fall baka mer julgodis som sagt och sedan blir det sängen för min del. Är super trött idag och jag fattar inte varför, men men.. Det är väl lika bra att lägga sig så att jag är piggare imorgon..




Julkaos!

Hade ingen ork att blogga igår då vi kom hem på kvällen.
Men gårdagen bestod att vi träffade Melika inne på Södermalm vid skanstull, Ringen. Satte oss på ett ställe och käkade direkt, eftersom vi båda var svinhungriga. Medans vi satt och åt så började vi uppdatera varandra med allt nytt som hade hänt med både possitivt och neggativa saker. Det är så härligt att bara kunna sitta och snacka ut sig för en gång skull.

Vid 18- tiden så hade min syster, Malin julavslutning här i Kungsängen i Skogakyrkan. Det var uppvisningar av både sång och dans som vi satt och underhålldes med.
Då uppvisningen var slut så avslutades det med fika bröd och en del gott, men jag kände inte för att fika så jag köpte mig bara en julmust och gick sedan hemåt med tanke på att klockan redan hade hunnit bli strax innan 19:30.

Idag har vi tillbringat våran dag i Jakan tillsammans med moster Malin, Linda & Elvira samt Malin & Emma. Shit vad det är folk ute nu. Man kommer ju knappt fram med vagnen i affärerna och för att inte tala om köerna, ursh! Tur att jag redan köpt klart alla julklappat tidigt i år.
Tack igen tjejer för en trevlig dag tillsammans med er! ♥

Nu ikväll har jag passat på och baka lite mer julgodis (fyllde på det lagret jag redan hade eftersom lite redan ätits upp) och imorgon blir det tre olika sorter till. Men det blir stunderna då Melvin ligger och sover så jag får lugn och ro med bakningen.
Fast nu är klockan mycket och jag ska krypa ner i sängen och sova för idag. Gonatt!

-

Varför ska jag vakna upp och vara på ett jävla pisshumör just idag när jag har fullt upp hela dagen/ kvällen?!
Jag pallar och vill inte. Hur kommer det sig egentligen att man vaknar upp och är så jävla förbannad?

4:e advent

Dagens planer blev som jag hade tänkt mig. Lussebullarna bakades och städningen blev också av, skönt. Dock var det inte mycket som var inplanerat men i alla fall. Den resterande tiden har vi busat runt på golvet och i stort sätt jagat varann. Väldigt kul har vi haft det!

Nu sover Melvin och har gjort det ett tag. Han kommer nog sova gott inatt efter allt lekande.
När han nu sover ska jag ta och koppla av en stund innan jag själv också ska krypa ner i sängen. Det blir aldrig någon tidig kväll, jag säger mig själv varje kväll "idag blir det en tidig kväll" men icke san icke. Kommer alltid i säng mellan 23- 01. Men men, skärpning Emily!



Jul utan julgran

Melvin sover och jag passar på att sitta lite vid datorn då medans jag har tillåtelse, eller hur man nu ska kalla det.

Tanken var att jag och mamma eventuellt skulle åka iväg till Barkarby handelsplats idag, men eftersom vädret inte är det bästa idag (speciellt inte då man har barnvagn) så ställde vi in det. Kanske vi tar det någon annan dag i veckan? Vi får se hur det ser ut för oss båda.

Så hur lyder planerna idag?
Först och främst ska jag sitta och ta de lugnt tills att Melvin vaknar, sedan blir det att äta lunch och därefter blir det att sätta igång med att dammsuga och sedan att baka lite mer. Skulle egentligen behövt gå ner till affären och handlat lite grann, men eftersom vädret inte är det bästa så skiter vi i det.
Jag har i alla fall allt jag behöver till lussebullar och ischoklad. Dock inga formar, men får använda mig av knäckformar istället.

Jag har lite ångest över julen faktiskt. Dels för att jag inte kommit iordning helt och hållet här hemma ännu och det gör att jag inte ens har fått hem någon julgran ännu! Så det måste jag köpa mig i veckan, har all julpynt till granen men ingen julgran.. Suck..

Dagens sista

Dagen har spenderats hemma med massor med bus, lek och enormt mycket mys.
Och nu har det blivigt tid för mig att krypa ner under täcket. Är grovt trött och det är lika bra att lägga sig och sova så att jag är fullt utvilad imorgon. Inte för att något speciellt händer, men endå.

Aja, gonatt allesammans!


10 månader

Grattis min underbara son på din 10 månadersdag!
Tiden bara springer iväg och det känns som om det var igår du föddes men endå att du funnits i hela mitt liv.
Du är det bästa som hänt mig och kärleken för dig blir bara större och större för var dag som går.
Att just du skulle bli min son är guldvärt. Du är det finaste jag har och kommer alltid att finnas vid din sida!


Drygt 12 timmar gammal


Förslag på julgodis/ julbak?

Tanken var ju som sagt att åka in till stan idag och träffa Melika, men det blev förhinder med både pengar och remsa så det sket sig totalt. Vilket jag tycker var väldigt tråkigt! Jag hade faktiskt sett fram emot att få träffa henne. Men vad ska man göra då man bara har 50 kr i plånboken och en resväg på remsan? Finns inte så mycket att göra än att sitta hemma på häcken. Men men, vi bestämde i alla fall att vi ska ses på måndag istället för då kommer det in pengar på kontot och jag kan då ta mig någonstanns och även komma hem igen. Så det blir en heldag med min bästis då!

Så vad har jag gjort idag?
Joo, jag har umgåtts med mamma som kom hit efter att jag lämnade papprena hos soc. Det blev en fika och sedan åkte hon hem igen.
Sedan skulle jag sätta igång med städningen och så ringer mobilen och då är det syster som är utanför och ville att jag skulle komma ner och öppna porten till henne. Så det var bara att åka ner och öppna. Men inte la jag städningen åt sidan för de, nej nej. Jag städade i alla fall och sedan satte jag även igång och baka knäck och ischoklad inför julafton. Ville även baka lussebullar, men klockan blev för mycket så jag får göra det imorgon istället. Jag vill även baka något annat och annorlunda, men vet bara inte vad jag ska göra. Har ni något förslag?

Nu blir det att stänga av för idag och sova. Hade hoppats på sovsällskap inatt, men han var tyvärr sjuk och kunde dock inte komma ikväll.. Jag får drömma om att jag sover tillsammans med honom istället!


Busunge




En liten stund är bättre än ingenting alls

Som ni märkte blev det ingen uppdatering och det berodde på att blogg.se inte fungerade som det ska för min del, tyvärr. Så jag hade tänkt göra den uppdateringen nu istället.

Gårdagen var ett träningspass i sig. Vi skulle ju iväg till min mamma och det hade kommit enormt mycket snö och det gick knappt att komma fram med vagnen. Herregud, det tog mig kanske 20 minuter att komma ner till centrum (vanligtvis tar de 5-10 minuter) så ni förstår nog hur det såg ut.
Hos mamma satt vi i alla fall och tog oss en fika och snackade lite grann innan vi tog oss en promenad bort till Coop där vi kollade på kylskåp som vi skulle göra, men dom hade dock ingen hemkörning av dem så det blev ingen affär av det tyvärr. Men vi fick oss en del mat hem istället och det var bra det.
På hemvägen gick det lite bättre, men det var också ett träningspass men hem kom vi i alla fall.

Då lillskiten hade somnat så satt jag och glodde på tv ett tag tills att jag bestämde mig för att ta mig en dusch och ha lite spa för mig själv. Sådant som mammor behöver ibland. Gjorde ansiksmask, fixade naglarna och lite annat. Därefter blev det sängen i stort sätt direkt..

Idag är planerna inte så stora mer än att jag ska ner till Soc och lämna in några kompliterande papper som jag glömde bort att lämna in. Men det är nog det enda ärendet som vi har inplanerat idag.

Sen ikväll ska jag in till stan och möta upp min älskade vän Melika och äta middag med henne och några andra tjejer. Vi ska dock mötas väldigt sent, så det blir nog att äta middag hemma innan så gör jag dom sällskap en stund innan jag tar mig hemåt igen. Har varken ork eller pengar kvar för att gå ut ikväll så det kommer bli en kort vända i stan helt enkelt. Bättre de än att inte åka in alls och träffa dem.



En full IKEA- kasse

Ögonen är så gott som stängda och kroppen är som spagetti efter dagens lååånga shoppingtur ute vid Barkarby Handelsplats. Var tvungen att inhandla massa prylar till badrummet och köket, så det var lika bra att passa på medans det fanns lite pengar kvar av "lägenhets pengarna". Men nu finns det dock inte mycket kvar alls, 2- 300 kanske. Det får väntas ett par månader framöver nu tills att jag lyckats spara ihop lite mer pengar och kan fortsätta inhandla saker till våran lya.
Det är så det blir då man är ensamstående med en unge på snart ett år. Men inte klagar jag inte, I love my life!

Imorgon blir det en lugn och härlig dag. Ska eventuellt möta upp mamma imorgon då hon ska kolla på kylskåp med tanke på att deras pajat. Sedan blir det nog att röra sig hemåt och baka en del julgott och sedan städa lite grann.

Orkar inte hålla upp ögonen längre, gonatt! ♥


Varför vakna nu?

Har precis kommit upp ifrån ett varmt och härligt bad och ska strax ta och krypa ner i sängen. Det är en lång dag imorgon också.

Då vi var hemma hos Sandra och Ticke förut idag så satt vi och snackade en stund och log oss en liten fika, innan vi var tvugna att gå. Melvin började bli gnällig på grund av att han skulle egentligen sovit middag då. Så vi gav oss helt enkelt av och gick emot öppna förskolan INNAN han somnade så att jag kunde ta med mig blanketten hem med fotografierna som jag ska välja ut. Men ännu har jag inte hunnit kolla på lappen, men ska göra det nu innan jag lägger mig faktiskt.
Sedan blev det att ta bussen hem direkt och ge lillskrutten mat, eftersom jag inte hade med mig någon middag. Därefter blev det sängen för honom så nu sover han gott. Eller jaa han håller typ på att vakna nu?!? Fattar inte hur det kommer sig att han börjar vakna om nätterna nu? Han som sovit så bra på senaste? Kanske är det tänder? Eller är det för att han åt lite till middag? Eller börjar han bli sjuk igen?
Något sjukt är det i alla fall...

Nog och det, nu är det sängen som lockar för min del. Gonatt ♥


Fotograferings val

För drygt en timme sen gick Malin härifrån och jag började bädda iordning sängen, diskade och plockade iordning Melvins leksaker och stoppade honom i säng. Så nu sover lillplutten middag.

Det kom även två personer hit idag och kollade på de skadorna som finns i lägenheten och vad dom kan åtgärda. Så förhoppningsvis så blir det gjort snarast. Inte för att det är några större skador, men i alla fall. Bättre att det blir gjort så att jag inte behöver stå för några skador!

Lite senare idag så ska vi först och främst äta lunch och sedan ta bussen iväg till Bro och hälsa på Sandra och Ticke i deras nya lya. Ser fram emot att se hur långt dom kommit iordning.
Och då vi endå är i Bro ska jag förbi förskolan där och välja ut vilka fotografier vi ska ha och inte ha och sedan beställa hem dom. Det var ju ett tag sedan vi egentligen skule dit och fixa det, men det har varit lite mycket på senaste så vi inte kunnat ta oss dit. Men idag så..



Älskar att städa!

Igår var det en dag som jag tillbringade till tvättning & städning. Jag tycker faktiskt det är kul att städa och tvätta och förstår inte varför folk inte tycker om att göra det fint i sitt hem?! Jag håller typ på med städning i alla fall 5 dagar i veckan. Haha.. Men men..

Igår när jag skulle ner till kiosken och bara köpa cigg så somnade Melvin på vägen ner. Skit bra tänkte jag. Ville inte gå upp med honom då för att han skulle vakna direkt då. Så jag bestämde mig för att ta en promenad runt om här i området. Vi fick oss en promenad på en timme och det var härligt. Var helt svettig då vi kom hem igen, vilket jag tyckte om. Inte att vara svettig utan att känna att man rört på fläsket och får svettas bort det.

Vid 12- tiden kom mamma hit och hälsade på oss ett par timmar. Vilket var trevligt. Fikade, snackade och umgick.
Sedan blev det tid för att gå ner till tvättstugan och då rörde sig mor min hemåt. Jag passade även på att dammsuga då vi kom upp från tvättstugan igen. Det behövdes verkligen, damm och hår på golvet. Ursch! Men nu är det rent i alla fall. Kanske tar en snabb tur med sugaren idag med, men vi får se.

Senare in emot kvällen kom syster förbi och stannade för kvällen. Hon skulle låna pengar av mig för att kunna handla julklappar idag så jag håller tummarna på att jag får något fint utav henne nu bara för de!

3e advent & 160 säng

Det blev ingen bakning för min del idag. Orkade helt enkelt inte så dagen har bara varit en lugn och härlig dag med massa mys. De är ju trotts allt söndag och 3:e advent. Så vid middagen så tände vi det tredje ljuset.

Förut idag så satt jag och snackade med min pappa genom msn och det blev ett par timmar då Melvin låg och sov och även så plutten var vaken. Men i alla fall så ska han hjälpa mig med att köpa en säng imorgon och det är verkligen skönt. Dels så slipper jag köpa en från blocket och fräschare med en ny helt enkelt. Så det blir att dra ut till IKEA i veckan och införskaffa mig en 160 säng. Gud så härligt! Äntligen efter 2 veckor så kan jag sova tillsammans med Melvin i vårat sovrum. Då kommer vardagsrummet bli ett vardagsrum och inte ett vardags- sovrum.

Just nu sitter jag i alla fall och kollar på Beck och passar på att slänga in ett inlägg medans det är nyheter. Efter filmen blir det sängen direkt för imorgon är det en del ärenden som står på listan. Ha en fortsatt trevlig kväll ♥


Love of my life




Städtokig?

Jag fick sova ut inatt! Fyfan va härligt..
Det blev ingen tidig kväll för att jag fastnade tyvärr vid datorn av olika anledningar, så jag kom i säng vid 01. Men endå fick jag sova enda till 09! Så länge har jag inte fått sova på läänge. Det har gjort att jag är pigg idag och har en del energi.
Egentligen vill jag bara ut och gå i timmar, men som sagt så är Melvin sjuk så det får bli en del sysslor här hemma. Funderade på att dammsuga igen, men det är nog lite onödingt med tanke på att jag dammsög i fredags. Har blivigt städ freak sen jag flyttade hemifrån. Dammsuger lägenheten varannan dag. Onödigt? Ja! Så jag ska hålla mig tills imorgon i alla fall, haha.

Så vad blir planerna för idag?
Joo jag hade faktiskt tänkt att baka lite. Men jag vet inte vad ännu. Det är ju jul snart och jag funderade på något julgodis. De enda neggativa är att jag inte har grädde hemma så jag kan tyvärr inte göra knäck som jag hade velat. Ska se vad jag har hemma och utgå ifrån det och göra någonting.

Men nu ska jag faktisk ta och söka ett par jobb. Mina mamma dagar går ju ut om ett par månader så jag måste liksom vara förberedd.

Snabbare än vanligt

Melvin somnade på direkten efter att han hade fått kvällsgröten vid 19- tiden. Jag la ner honom i sin säng och bäddade ner honom och pussade honom gonatt och gick ut. I vanliga fall brukar jag höra ljud ifrån rummet direkt efter att jag går ut, men inte idag. Jag gick in ett par minuter senare och kollar till honom och han SOV! Snacka om att lillskiten var trött. Han somnade liksom direkt då jag bäddade ner honom, vilket sällan händer. Min stackars lilla sjukling.
Jag hoppas han blir frisk snart så att han och jag kan gå ut på promenader och leka ute i snön tillsammans. Vågar faktiskt inte gå ut förens han blivigt helt frisk. För igår och de resterande dagarna som han varit snorig och haft hosta har han inte haft feber och igår smällde det till då vi var ute på lite snabba ärenden. Så vi får ha ett par hemma mys och bus dagar tills Melvin till frisknat och det gör jag mer än gärna.

Jag ska stax ta och krypa ner i sängen. Är super trött, men Sex and the City går just nu på TV4 så det går lite segt att komma i säng. Men så den är slut blir det sängen direkt.

Gonatt gott folk! ♥




Värsta natten på läänge

Vilken jävla natt!! Ursh säger jag bara. Vi fick inte många timmars sömn. Melvin vaknade till och från exakt hela kvällen och tillslut vid 3- 4 så hörde vi honom mer och mer och tillslut så gick jag in för att kolla till honom, och gissa vad? Han sitter och LEKER i sängen! What? Han brukar ALDRIG vakna upp sådär mitt i natten och vara pigg. Var det bara för att mamma Emily hade sällskap hemma och han inte ville det? Eller vad var det frågan om?..
Jag tog i alla fall upp honom och bytte blöja med tanke på att han tillslut började gallskrika. Efter att jag bytt blöja på honom så tog jag ut honom till oss och la honom emellan mig och mitt sällskap. Melvin var påväg flera gånger att somna, men vaknade till som om han inte ville sova.
Då en timme hade gått fick jag nog och gick in med honom i sovrummet och la ner honom i sängen igen och där fick han ligga och skrika/ gnälla tills att han tillslut somnade vid 5- tiden imorse.

Snacka om att vi var utmattade när ungen väl somnade. Men det bästa var nog att han inte vaknade igen vid 7, utan han vaknade vid 9:30, så det blev en lite längre morgon (än vanligt) fast jag skulle velat fått sova ännu mer än det.

Nog om natten.. Idag har jag faktiskt inte gjort så mycket, vilken man kan förstå. S åkte hem vid 11 satt jag och Melvin och lekte en stund tills att det blev lunchdags för plutten. Han åt dock inte så mycket med tanke på att han har fortfarande lite feber. Men inte som igår då han hade 39.7! Sedan blev det sängen direkt och Melvin har sovit enda från 12:30 (kanske klockan var) tills NU! 4½ timme, snacka om att han var trött ifrån natten som varit..

Jag ska gå och ta upp lillskiten nu och ge honom lite middag innan klockan blir för mycket.. Hörs kanske senare.


Finbesök

Melvin och jag sitter för tillfället och myser så gott det går. Han fick för ett tag sedan lunch och snart är det dags för mig att också laga mig lite lunch, för magen börjar säga ifrån nu.

Inatt sov plutten faktiskt väldigt bra. Vaknade dock till vid 7 tiden (som vanligt) men somnade sedan om efter att jag stoppade in nappen i munnen igen. Så jag fick mig en sovmorgon fram tills halv 9. Snacka om skönt! Så idag är jag så gott som utvilad.

Har nu under förmiddagen dammsugit och plockat med grejor som låg lite här och där. Så nu är det rent igen. Det blir ju så snabbt skitigt när man har vagnen inne i lägenheten. Massor med grus och annat bajs som kommer med. Men som sagt så är det rent nu och skönt är det. Kan till och med gå barfota utan att känna massa grus under fötterna.

Om ett tag så ska vi åka och möta moster Malin för att hjälpa henne och handla hem mat som dom behöver. Sedan blir det att åka hem direkt och duscha och fixa sig någorlunda fräsch. För ikväll får vi eventuellt finbesök och det ser jag fram emot!
Har inte träffat denna snubbe på år och dag och det ska bli kul faktiskt. Så ni förstår nog att det inte blir så mycket uppdateringar ikväll och lördag förmiddag. Men det får ni stå ut med! ;)

Dags för lunch nu innan magen hungrar ihjäl...


Tiden går föör snabbt!

Idag har det varit en stressig dag men endå inte. Jag förstår egentligen inte hur den kunde bli stressig när jag bara hade ETT ärende till BVC?

Joo, morgonen började med att jag fick ett sms av Linda som frågade om jag ville ta en promenad med henne och självklart ville jag det. Jag tackar inte nej till promenader. Måste liksom bara ta tag i det direkt och inte tänka så mycket, för tänker jag på det så blir det aldrig av. Jag tar det sen, senare, senare och sen blir det aldrig av.. Så vi tog oss en promenad på drygt en timme och fyfan va varma och svettiga vi blev. Härligt härligt!!

Därefter blev det att ta bussen hem till mamma och hälsa på henne en stund innan vi skulle iväg till BVC. Trotts att vi var där i kanske 3 timmar så kändes det som 1 timme om inte mindre. Men i alla fall så plockade hon på mig massor med julpynt och annat fint som jag kan ha till lägenheten våran som liksom bara har legat i massa kartonger hos dom för att det inte finns någon plats för att ställa/ hänga upp det. Så jag har lyckats få upp lite grann här hemma men vill inte hamra i väggen nu för då kommer Melvin att vakna och grannarna kommer att klaga. Så det blir att fortsätta imorgon.

I alla fall på BVC så gick det väldigt bra. Melvin växer som han ska. Han håller sin kurva alldeles utmärkt. Possitivt att höra. Trotts att lillen är sjuk så går han upp i vikt och inte ner. Han väger nu 11.040 g och är 75.1 cm lång. Det går framåt!
Nästa besök vi fick är 1års kontrollen! Kan ni tänka er ETT ÅR.. Shit vart har tiden försvunnit? Det var inte länge sen han föddes på Danderyd och snart (om två månader) blir han 1 år.. Herregud! Min lilla plutt blir en stor kille.. ♥

Ikväll har jag även passat på att laga lite mer mat till Melvin och idag fick det bli lax med potatismos, dill och lite spenat. Mums! Nästan att jag själv åt upp det. Det blev inte riktigt 4 burkar som jag hade hoppats på, men det blev i alla fall 3½ så den ½ burken kommer jag att ge honom imorgon och förhoppningsvis kommer han att tycka om det. Om inte så kommer jag själv att äta upp det.. Haha!


Sparade just 40kr

Har precis stått och lagat lite köttfärssås med spagetti till Melvin som just står på köksbänken och svalnar av innan jag ska lägga in det i frysen. Det såg ut att bli enormt mycket då jag stod vid spisen och tillagade maten, men när jag väl skulle hälla upp det i olika portioner så blev det dock bara 4 måltider. Bättre de än inget allt. Så nu tjänade jag in 40 kr. Imorgon hade jag tänkt laga någon typ av laxrätt. Får se om det blir lax med potatismos eller lax med ris och något. Ääh vi får se imorgon. Roligt är det att stå och laga mat till honom, MEN svårt att hålla fingrarna i styr så att jag inte häller i massa salt. För det är ju inte bra för barn under ett år har jag för mig, eller om det var upp till 8 månader? Aja, lika bra att vara på säkra sidan och inte hälla i.

Imorgon bär det av till BVC för ytterligare en kontroll med Melvin. Vi ska på hans 10 månaders kontroll, inte för att han blir 10 månader denna vecka, utan veckan därpå. Men men de gör inte så mycket. En vecka hit och dit..
Efter BVC ska jag eventuellt åka förbi mamma och hälsa på henne en stund och sedan åka förbi Lidl. Dom hade extra pris på både kassler och kött så det blir att inhandla det så att jag kan laga mer mat till mig och Melvin.

Nej nu blir det sängen så att jag får mig lite sömn. Hoppas lillen sover bättre inatt än igår natt! ♥




Sömnlös natt

Idag är jag verkligen trött. Fick inte så många timmars sömn utav Melvin inatt. Han vaknade vid 3- 4 och låg och gnällde/ skrek. Trodde först han bara drömde något, men det visade sig efter 30- 45 minuter så hade han ännu inte somnat om så jag gick in till honom och ser att han är vaken!! Så jag stoppade in nappen i munen på honom och gick sedan tillbaka till sängen. Men det hjälpte inte. Han låg fortfarande och gnällde och jag lät han hålla på. Jag tänkte att han somnar nog om snart igen. Trodde jag jaa. Han var fortfarande vaken och totalvägrade somna om.
Jag kollade på klockan och den hade redan hunnit bli 5 så jag beslutade mig för att ta honom ut till mig. För han brukar somna rätt så snabbt då han ligger brevid mig. Men nix inte det heller. Han ville verkligen inte sova! Tiden gick och tillslut vid strax innan 7 somnade han ÄNTLIGEN, men dock bara i 30 minuter. Sen ville han ha upp mig och leka. Så det var bara att kliva upp. Kändes som om huvudet släpades i golvet då jag klev upp. Ursch! Hoppas han sover bättre nu ikväll.

Trotts att jag inte fick sova någonting inatt så körde jag igång att storstäda lägenheten. Började med att plocka undan överallt och sedan åkte dammsugaren fram och sedan blev det att dammtorka överallt. Har ju dock inte inhandlat mig någon skurmopp & hink ännu så jag låg på golvet med en trasa och skurade golvet på det viset. Det tog sin tid, men det var det värt. Fyfan va skitigt det var på golvet..

Så nu sitter jag och tar det lugnt medans Melvin ligger och sover middag. Egentligen skulle jag också behöva sova lite, men gör jag det så förstör jag hela dagen. Så jag skippar det. Sitter framför datorn en stund och sedan ska jag faktiskt ta och göra hemma gjord mat till Melvin och frysa in. De kostar en hel del att köpa barnmats burkar varje månad. Men vi får se hur mycket mat det kommer bli ikväll.

Aja, nog om detta. Nu ska jag ta och kolla runt på internet innan min prins vaknar!


Possitiv & Neggativ lördag

Helgen har gått fort och det är redan måndag.
I fredags kom min syster hit och stanna kvar tills igår som ni vet. Så jag ville inte vara osocial och sätta mig vid datorn och blogga, vilket ni kan förstå.

I lördags så fyllde var jag hemma hos Linda och Andreas och firade deras födelsedag. Linda fyllde igår och Andreas idag.
Kvällen började med en underbar middag och sedan en massa snack och sällskapsspel. Runt 22- tiden tog vi oss vidare till jakan där vi gick till MP eller vad det nu kallas för. Hade aldrig varit där förut, men stället var helt okej faktiskt.
Det blev ett par drinkar och en del dans, så när man väl skulle hem med sista tåget så smällde det till i huvudet. Herregud, men men. Hem kom jag i alla fall och skönt var väl det.

Juste, kan ni gissa vad som också hände?? Min kamera lever inte längre, den ordagrant badade i läsk och är nu sten död! :( Och självrisken ligger ju på 1500 och kameran i butik ligger nu på 1400 eller vad hon nu sa. Så det blir att köpa mig en ny... Fyfan, jag som tar så jäkla mycket kort. Kanske blir att införskaffa mig en systemkamera istället?

I söndags (igår) var en sådan jobbig bakis dag som jag inte orkade med ett skit. Huvudet vägde ton och jag var svinhungrig men hade endå ingen matlust. Fyfan för att vara bakis. Men jag mådde som jag förtjänade helt enkelt.
Så det blev en lugn hemma dag för att kunna ta igen sig.

Idag har jag hunnit städa och plocka undan här i lägenheten. Ringt en del samtal och fixat en del saker och sedan har jag även bokat tvättid till imorgon bitti. Skönt att få bort tvätt högen som bara står och växer i hallen.

Just nu ligger Melvin och sover och jag passar så klart på att sitta lite vid datorn medans jag kan och "får". Det är nästan omöjligt att sitta vid datorn lite då han är vaken. Lillplutten kommer fram till datorn och drar i sladdarna och vill liksom ha min uppmärksamhet. Så jag sitter i stort sett bara då han sover eller är helt upptagen med någonting annat.
Nu ska jag fortsätta att kolla runt här på datorn innan min unge vaknar!


Två födelsedagar

Melvin leker just nu med moster här och man hör på lillplutten att han börjar bli trött. Det är lek med både gnäll och skratt. Så jag ska be Malin lägga honom i hans säng så att han kan sova lite och bli pigg igen.

Idag är det fullt upp. Först och främst ska jag åka iväg bort till Bro och hälsa på min föredetta sambo och kolla på hennes utställning som hon kommer att ha. Men det blir dock bara att vi stannar en timma max, för sedan måste vi åka till Willy´s och inhandla de sista jag inte fick med mig igår ifrån Lidl. Det är inte så mycket som ska inhandlas där men endå, skönt att få det gjort så man bara kan inhandla småsaker sen då något tar slut.

Därefter blir det att åka hem direkt och ta sig en dusch och fixa sig inför kvällen. För ikväll blir det att fira både Linda & Andreas som fyller år. Andreas fyller idag och Linda imorgon, snacka om att dom inte glömmer varandras födelsedagar. Men men, i alla fall så blir det att äta middag där och sedan blir det eventuellt utgång. Egentligen känner jag inte alls för utgång, men bara för att Linda fyller 20år så får jag offra mig en tag endå.

Nej nog om det. Nu sover Melvin och jag och Malin ska precis ta och äta frukost. Ciao!
 


Helg besök

Både jag och Melvin har precis ätit en rejäl frukost och nu sitter vi här och leker tillsammans till julmusik. Härligt!
Strax är det dags för lillplutten att sova lite middag och medans han gör det ska jag ta och glo på alla PH avsnitt så att jag hänger med sedan nästa vecka.

Planerna för idag är inte så många förutom att vi ska iväg till Lidl & Coop och inhandla mat, eftersom det är ekooo i kyl och frys för tillfället. Men frågan är bara om jag kommer få med all mat hem själv? Jag får väl åka fram och tillbaka flera gånger så att jag får hem allt. För alla jag känner här i området jobbar eller pluggar, så det finns ingen att fråga nu på dagen tyvärr. Men men, jag fixar det nog själv.

Senare ikväll kommer syster hit och kommer stanna här hela helgen på grund av att mor våran kommer att jobba hela helgen. Istället för att hon ska sitta hemma själv så kommer hon hit och gör oss sällskap och det är ju bara trevligt med sällskap ifrån min underbara syster.
Så det kommer bli Tacos till middag framför Idol ikväll. Kan det bli mysigare? Nix!


Kärleken till dig

Han är så otroligt snäll, lugn och kärleksfull så att man spricker! Att ha just Melvin som sitt barn, sin son är verkligen en stor gåva från Gud. Jag visste inte att jag kunde bli välsignad med en sådan underbar gåva som just honom. Melvin är det största, bästa och mest värdefullaste jag har här i livet. Jag kan ärligt talat inte tänka mig ett liv utan honom vid min sida. Vad gjorde jag innan jag fick honom egentligen? INGENTING vettigt i alla fall. Livet var så meningslöst förutom mina underbara vänner och min familj.
Jag märker varje gång jag är ifrån min solstråle att livet är såå trisst utan honom. Inget vettigt blir gjort. Senast jag var utan honom låg jag konstant i sängen och orkade inte göra ett piss och längtade bara tills att min prins skulle komma hem!
Jag älskar Melvin mer än vad jag någonsin kommer att älska någon annan på denna jord! ♥



Dop presenter


Dop bilder


Fullt hus redan!

Lägenheten är i stort sätt färdig fixad. Det enda som behövs fixas är små saker som behövs inhandlas samt en- två hyllor av något slag så att jag får upp de resterande någon stanns. Men annars är allt klart! Och det är verkligen skönt. Eller jag måste ju ha en säng också, men det får bli när det blir. Sover än så länge bra på min bäddsoffa utan i v- rummet. Det känns lite tomt inne i vårat sovrum nu eftersom bara Melvins säng står där än så länge. Haha, men det blir nog bra snart.. Ingen stress för då blir det bara kaos.

Internet har jag lyckats fixa som ni nu märker och det är verkligen skönt, med tanke på att jag inte haft tillgång till internet mer än på min mobil på över ett halvår om inte mer. Sedan har jag även fixat tv- boxen så nu har jag lite mer kanaler att titta på än 1, 2, 4, 6, kunskaps- & barnkanalen. Fast de sjuka är att jag har ju program som jag följer på de kanalerna och har inte hängt med på de andra serierna på 3 & 5. Det blir att sitta spikad framför datorn och glo på alla avsnitt så man sedan man fortsätta kolla på de på tvn.

Idag har vi i alla fall haft besök av både Sandra & Ticke, Linda & Elvira, Mikaela & Liam samt moster Malin. Det är redan fullt hus här hos oss och vi har inte ens bott här i en vecka. Och det är så det ska vara, mitt hem är öppet för mina nära och kära!
Linda och Mikaela var bara här en snabbis och kollade på lägenheten och hur det ser ut för dom var endå i närheten. Så det blev inget lekande för barnens del. Däremot har Melvin lekt i stort sett hela dagen med Ticke. Det är verkligen roligt att dom två kommer så bra överrens, det blir bara possitivt för mig och Sandra att ses mer!

Jag har tänkt att lägga in bilder på lägenheten, men jag väntar ett tag tills att ALLT är klart. Nu är det ju bara klart med våra prylar vi hade i hundra tals påsar/ kartonger. Det måste ju som sagt tillhandlas en del saker för att lghten ska bli hundra klar. Så jaa, ni får hålla er lite till tills att jag är klar med allt..


RSS 2.0